מדריך זה יפרוש בפניכם את השלבים אותם צריך לעבור לפני, במהלך ואחרי בניית אתר האינטרנט שלכם. הליכה זהירה, שלב אחר שלב תעזור לכם להבטיח את הצלחתכם המקוונת.
שלב 1 - מדוע?
בשלב ראשון, שאל את עצמך מה אתה רוצה להשיג מאתר האינטרנט שלך? האם אתה מעוניין באתר מכירתי או אינפורמטיבי? התשובה לכך תקבע את היקף הפרויקט. כדאי לחשוב על כך, ולתכנן זאת בקפידה.
שלב 2 - תכנית מתאר
לאחר שהצבת את מטרותיך המקוונות, עליך לבנות תכנית מתאר כללית. כמה עמודים יכיל האתר? (פחות או יותר), מהו העיצוב הבסיסי שאתה רוצה להשיג? רשום כל רעיון העולה על רוחך, בין אם הוא בנאלי או מופרך לגמרי.
שלב 3 - טיוטה בסיסית
חדד את הרשימה שיצרת בשלב 2. קטלג את פרטי הרשימה לפריטים "הכרחיים", "יקרי ערך" ו- "הטבות". רק פריטים שבלעדיהם לא יוכל האתר להתקיים הם "הכרחיים"; פריטים כגון לוגו, פרטי התקשרות וכד'. פריטים כגון טופס דוא"ל, ממשק גרפי וקטלוג מוצרים הם "יקרי ערך". פריטי פלאש ואנימציה הם "הטבות".
בראש רשימת ה"הכרחיים" רשום את התקציב שהקצבת לפרוייקט. עכשיו יש לך את היסודות ואפשר ליצור קשר עם המעצבים.
שלב 4 - "מסע קניות"
פעל בהתאם לתקציב שהקצבת לעצמך - בהתאם למה שאתה באמת צריך ויכול להרשות לעצמך.
שלב 5 - רכישת דומיין
בחירת שם דומיין הוא צעד משמעותי. שם הדומיין שלך לא פחות חשוב משם העסק שלך. עליך לבחור אותו תוך שיקול דעת והרבה מחשבה. כנס ל- רכישת דומיין, או כל אתר רישום אחר והכנס את שם הדומיין הרצוי. אל תירשם עדיין! אפילו אם שם הדומיין פנוי, זה לצורך בדיקה בלבד. רבים מהאתרים הללו כוללים גם רשימה של "הצעות חלופיות", התבונן גם בהן, לעיתים משהו שלא חשבת עליו ימצא חן בעיניך.
הכן רשימה של שמות שלדעתך עלולים להיות מתאימים. הראה אותם לחבריך או כל מי שיכול לתת לך נק' מבט אובייקטיבית. צמצם את הרשימה ל- 2-3 שמות וכן הלאה, עד שתגיע לשם הנבחר.
שלב 6 - עיצוב ראשוני
בחן את צבעוניות האתר, את המראה והתחושה הכללית, האם הוא ידידותי למשתמש וכו'. מומלץ להדפיס את דפי האתר ועליהם לציין את השינויים שאתם רוצים לערוך (בגרפיקה, בטקסטים וכו'). כך למעצב יהיה קל יותר להבין אתכם. דע מה אתה רוצה וציין זאת בבירור בפני המעצב, כבר בתחילת העבודה!
עליך לבחון את האתר גם מנק' מבטו של הלקוח. האם הלקוח שלך ירצה לחזור לבקר באתר? מה הוא מצפה לראות בו? האם הוא יפיץ אותו הלאה לחבריו? האתר שלך צריך לספק סיבה טובה לקיומו: תוכן מעניין, מבצעים אטרקטיביים, קופונים, טיפים שימושיים וכד'.עליך לעורר את סקרנותם של הגולשים באתר ולספק להם סיבה טובה להמשיך לגלוש בו.
שלב 7 - שיווק
שיווק האתר שלך צריך להתחיל בהקדם האפשרי - כאשר לפרוייקט יש תאריך סיום מוגדר וידוע. עדכן את החומר המודפס של העסק שלך: כרטיסי ביקור, נייר מכתבים, פולדרים וכו', על מנת שיכלול את כתובת האתר החדש. עליך לפרסם את האתר גם מחוץ לעולם האינטרנט; למשל בפרוספקטים, מודעות לעיתונות וכד'.
שלב 8 - אחסון אתרים
כעת, כשהאתר שלך כמעט גמור, צריך למצוא מקום לאחסן אותו.
עליך לוודא מספר דברים לפני שאתה משלם עבור שירות זה:
1. האם מקור האחסון אמין?
2. האם הוא ימשיך להתקיים גם בשנה הבאה... וזו שאחריה?
3. כמה הוא גובה עבור השירות.
4. מה הן מגבלות השירות (רוחב פס, חשבונות דוא"ל וכו')?
5. האם הוא גמיש מספיק בכדי להכיל את צמיחת האתר?
6. האם הוא מציע תוכניות שדרוג המקלות על הצמיחה?
7. האם שירות הלקוחות שלו מהיר ויעיל?
שלב 9 - השקת האתר
אתר האינטרנט שלך מעוצב, יש לך שם דומיין ומקום אחסון – כעת, אפשר להכריז על השקתו!
שלב 10 - תחזוקת האתר
ברגע שהאתר שלך יהיה חשוף לעולם, תתחיל להתמודד עם התחזוק היומיומי שהאתר דורש. שמירה על אתר מעודכן ומתוחזק היטב דורשת זמן ומאמץ. זה אולי נשמע משעמם, אבל אם תעשה זאת נכון, לעולם לא תאבד עניין באתר האינטרנט שלך. ייתכן שיהיה עליך לשכור איש מקצוע שיעשה זאת עבורך.
הזן חומרים ותכנים מעניינים.צור אפליקציות חדשות ומעניינות על מנת לשמר על האתר מעודכן. אם "תעזוב את האתר לנפשו" כמות המבקרים בו תפחת.
שלב 11 - הצלחה
מעל לכל, שמור על מיקוד! קבע לעצמך מטרות ספציפיות ודאג לממש אותן. לך במסלול שקבעת לעצמך וכך תגיע להצלחה בטוחה!
הילה שבתאי
מעצבת גרפית
יועצת שיווקית
הקמה ועיצוב אתרים חכמים.
|